Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Takaisin etusivulleOopperan kummitus

OOPPERAN KUMMITUS Phantom of the Opera


Oopperan kummitus (engl. The Phantom of the Opera)
on alun perin ranskalaisen kirjailijan Gaston Lerouxin luoma kuvitteellinen hahmo. Lerouxin kirja Oopperan kummituksesta julkaistiin vuonna 1911. Kirja luokitellaan yleensä kauhukirjaksi, mutta merkittävä osa tarinaa on pakkomielteinen rakkaus. Kyseistä kirjaa ei ole painettu suomeksi sitten vuoden 1993. Oopperan kummituksen tarina on innoittanut monia muusikoita, näyttelijöitä ja kirjoittajia.


(SIVULLA ON USEITA ERI MUSIIKINESITTÄJIEN VERSIOITA)

Tässä 4 vuotias tyttö laulaa Oopperan kummitusta Englanniksi.


Oopperan kummitus (Nightwish - Phantom of the Opera)


 

Suomalainen kummitus (kotitekoinen oopperan kummitus).Phantom of the Opera (RoseThorn Uk)Holyhell
The Phantom Of The Opera (feat. Eric Adams)


Andrew Lloyd Webberin musikaali
 
Lontoon Her Majesty's Theatre, jossa musikaalia on esitetty vuodesta 1986Pääartikkeli: Oopperan kummitus (vuoden 1986 musikaali)
Oopperan kummituksesta syntyi legenda 9. lokakuuta 1986 Lontoossa, kun Andrew Lloyd Webber teki alkuperäiskirjasta lavamusikaalin, jota yhä esitetään valtavalla menestyksellä ympäri maailmaa. Aivan ensimmäiset näyttelijät Christinen ja Kummituksen rooleissa olivat Michael Crawford ja Sarah Brightman. Sittemmin näyttelijöitä ja produktioita on ollut satoja, ellei jopa tuhansia. Vaikka alkuperäisesti Kummituksen koko kasvot ovat epämuodostuneet, musikaaliin se jätettiin vain oikeaksi puoleksi kasvoista, koska kokonaamion takaa oli hankala laulaa.
 

Tästä musikaalista Andrew Lloyd Webber ja elokuvaohjaaja Joel Schumacher tekivät elokuvaversion Andrew Lloyd Webber's The Phantom of the Opera, joka sai ensi-iltansa joulukuussa 2004 ympäri maailman. Musikaalielokuvaa tähdittävät mm. Gerard Butler, Emmy Rossum ja Patrick Willson.

LINKIT:

Wikipedia.Oopperan_kummitus
Leffatykki/elokuva/oopperan-kummitus/arvostelu
Oopperan kummitus elokuva-arvostelu
 


©2019 soi / Oopperan kummitus - suntuubi.com